Nästa båt blir en snabbgående motorbåt...

Alltså, de här 46 distansen är inte roliga. Inte ens i sol och bra vindar. Det är gropigt och jobbiga dyningar. Ett par minuter under däck och vi känner av illamående. Lyckligtvis går det över när man kommer upp. Tiden går långsamt, lite fortare om man står vid ratten så det gjorde jag en dryg timme eller så.

Som sagt, sträckan är inte rolig ens med bra förutsättningar. Idag är det dessutom regn. Och ungefär halvvägs, efter Björns fyr, avtog vinden. Vår ETA (beräknad ankomst) låg ett tag på klockan tio i kväll.! Men nu går vi för motor. Peter var rädd för myteri annars, sa han. :) Så nu har vi ETA 17.40.

Vi åkte klockan nio, vi har ätit var sin macka med grillad kyckling på. Jag har druckit lite te och Peter sken upp nyss nör jag plockade fram lite saltlakrits till honom. Kaffe har vi också hunnit med. Annars har jag roat Peter med sånger av Evert Taube och andra allsånger. Fast Peter är lite dålig på allsång så det var mest jag som sjöng. .

Nu är klockan tjugo i fyra så om tre timmar hoppas jag att vi är framme. Och helst att vi ligger så att det går att gå iland.

Och något båtbyte blir nog inte aktuellt :)

Cattenick

Två nybörjare på en segelbåt. Ingen av oss hade seglat tidigare, men det hindrade oss inte. Nu seglar vi - så gott vi kan!

stats counter

RSS 2.0