Höstbesök på Enmaren

Vi seglade upp på fredag eftermiddag. Vi åt under färd, Lidls färska småpizzor. Jag somnade och när jag vaknade var vi nästan framme.  Som väntat var det ingen annan båt där. Peter satte upp sittbrunnskapellet så vi kunde sitta ute tills solen gick ner. Vi åt grillade hamburgare och gjorde en tidig kväll.




På lördagen vaknade jag runt fem av att det regnade. Helt enligt prognosen. Somnade om och sen låg jag och läste medan Peter fick sovmorgon. Vi gick upp när Melodikrysset började och åt frukost samtidigt. Lite senare gick vi på svampjakt med gott resultat: 1,5 kg kantareller. Det var fuktigt och svettigt att gå i skogen och vi tog ett snabbt bad innan rensning. Mycket snabbt då det bara var 9 grader i vattnet. På kvällen åt vi skinkpaj med stekta kantareller till. Lite "På spåret" blev det också innan vi gick till sängs.






På söndagen vaknade vi till dimma. Vi tog det lugnt och gav oss av runt tolv. Vi åt under färd. Vi hade tur med vindarna denna helg då det  var sydliga vindar när vi gick upp och nordliga ner på söndagen. Väl i Fliskär bestämde vi oss för att ta av seglen eftersom de var torra efter seglingen.  Det gick mycket fort och smidigt att få av och ner dem i segelsäckarna. Så nu är Cattenick utan segel.




.


Cattenick

Två nybörjare på en segelbåt. Ingen av oss hade seglat tidigare, men det hindrade oss inte. Nu seglar vi - så gott vi kan!

stats counter

RSS 2.0