Regn hos oss

Vi vaknade till regn och ökande vind idag. Men det är så mysigt att ligga kvar och somna om, lyssna och vaggas lite. Vi gjorde oss ingen större brådska, så det blev sen frukost. När den var överstökad och en andra kopp kaffe intagits, gick vi upp till klubbhuset och vek ihop det gamla förseglet så att Peter kunde ta det med från båten. Vi plockade lite liljekonvaljer att ta med oss och sen gjorde vi oss i ordning. Idag var det ingen tvekan om att det var full seglarklädsel som gällde. Det blåste 6-7 m/s inne vid bryggan och mera ute på Yttre färden. Dessutom var det risk för regn.
 
Det blåste sydlig vind som tryckte oss inåt land, men vi kom i väg utan större problem. Fast jag har sällan sett en strandkant närma sig så snabbt, men det gick bra med lite gas. Vi drog upp focken på en gång (inte storseglet, tack för det Kapten Peter!) Vi kryssade oss in i ungefär 6 knop. Det blåste mest runt 10 m/s, men byvindarna låg på 13-14. En gång såg jag att vindmätaren visade 16,9. Eftersom vi kryssade lutade det stundtals ganska mycket, men det gick bra. Och vi spände fast oss för säkerhets skull. Allt nere i båten var inte lika väl säkrat dock. Vi hörde en del skrammel nerifrån.
Mest var det från kastrullskåpet och ugnen men även lådorna under navigationsbordet hade åkt ut.
Väl tillbaka på Fliskär åt vi lunch på båten innan vi packade ihop och åkte hemåt,
 
 

Cattenick

Två nybörjare på en segelbåt. Ingen av oss hade seglat tidigare, men det hindrade oss inte. Nu seglar vi - så gott vi kan!

stats counter

RSS 2.0